Yesterday's Tractor Co.
Shop Now View Cart
   Allis Chalmers Case Farmall IH Ford 9N,2N,8N Ford
   Ferguson John Deere Massey Ferguson Minn. Moline Oliver
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   Traditional YT Forum ViewClassic View   RegisterRegister 
 ProfileProfile    Log inLog in 

NAA missing under load


 
Post new topic    
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Chicago Bob in IA
Guest






Report to Moderator

PostPosted: Tue Sep 11, 2012 6:50 am    Post subject: NAA missing under load Reply to specific post Reply with quote

My NAA will miss when I go up a hill or put under
load. But only after it has been running for a
while. I replaced the plugs, wires, distributor cap
rotor and coil. I'm going to replace the points and
condenser. What else should I look for?
 
Back to top
LeoinMI
Long Time User


Joined: 01 Sep 2009
Posts: 1045


Report to Moderator

PostPosted: Tue Sep 11, 2012 7:12 am    Post subject: Re: NAA missing under load Reply to specific post Reply with quote

Could be a gas flow problem. Under load the carb may be too rich or too lean or the fule line may be partically blocked. Timing may be an issue as well. Just my 2 cents worth.
 
Back to top
View user's profile
PaulJ
New User


Joined: 18 Jul 2012
Posts: 3


Report to Moderator

PostPosted: Tue Sep 11, 2012 7:25 am    Post subject: Re: NAA missing under load Reply to specific post Reply with quote

Did you check for distributor shaft wobble? If the bushings are badly worn which could be aggravated under a load causing the points to skip. Just a thought. PJ
 
Back to top
View user's profile
old
Tractor Guru


Joined: 12 Mar 2000
Posts: 89186
Location: Lake of the Ozarks area of MO

Report to Moderator

PostPosted: Tue Sep 11, 2012 7:39 am    Post subject: Re: NAA missing under load Reply to specific post Reply with quote

Trouble shoot then parts not parts then trouble shoot.
#1 check for a good blue/white spark that will jump a 1/4 inch gap at all four plug wires. If you have that then that rules that out as the problem.
#2 check for gas flow at the carb drain plug. Let it flow a few minutes catching the gas to look at ti for water/dirt/rust.
#3 remove the gas cap to make sure the tank vent is not clogged up or the fuel boiling.
If all that is ok maybe time to check the valves one or more may need to be adjusted
 
Back to top
View user's profile
souNdguy
Tractor Guru


Joined: 20 Aug 2002
Posts: 58554


Report to Moderator

PostPosted: Tue Sep 11, 2012 11:02 am    Post subject: Re: NAA missing under load Reply to specific post Reply with quote

your problem sound slike fuel to me.. yet since you didn't trouble shoot and instead replaced 50-60$ of parts.. you are out that $$..

check fuel flow and float settings..
 
Back to top
View user's profile
GLC
Regular


Joined: 24 Mar 1999
Posts: 74
Location: Pennsylvania

Report to Moderator

PostPosted: Tue Sep 11, 2012 3:36 pm    Post subject: Re: NAA missing under load Reply to specific post Reply with quote

Check the elbow on the end of the fuel line where it goes into the carb. The elbow itself has a little screen on it which can get clogged with rust, dirt, whatever.

I had a similar problem and after a full tune-up and many hours and $'s of parts, all that was wrong was this little screen clogged up.

Simple to check and might need cleaning anyway.
 
Back to top
View user's profile
Larry NCKS
Tractor Guru


Joined: 23 Dec 2001
Posts: 6669


Report to Moderator

PostPosted: Tue Sep 11, 2012 3:48 pm    Post subject: Re: NAA missing under load Reply to specific post Reply with quote


I agree with fuel flow/mixture as a possible.

But I also believe, with LeoinMI, timing could be a problem. If the timing is too advanced, it will advance even further under high speed load.

Furthermore, a spark plug that fires well out in the open may not as the compression pressure increases. You didn't put Champion plugs in that engine by any chance did you? They are known to not work well in some engines, especially Ford engines of tis era.

As others have said, do some honest trouble shooting and post back.
 
Back to top
View user's profile
36 Coupe
Tractor Guru


Joined: 12 Mar 2010
Posts: 6861


Report to Moderator

PostPosted: Wed Sep 12, 2012 4:38 am    Post subject: Re: NAA missing under load Reply to specific post Reply with quote

What did you use for new plugs.Do you think all those parts you replaced were bad?
 
Back to top
View user's profile
:   
Post new topic    Yesterday's Tractors Forum Index -> Ford All times are GMT - 8 Hours
Page 1 of 1

 
Jump to:  

TRACTOR PARTS TRACTOR MANUALS
We sell tractor parts!  We have the parts you need to repair your tractor - the right parts. Our low prices and years of research make us your best choice when you need parts. Shop Online Today. [ About Us ]

YT Home  |  Forums

Modern View Forum powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

All Rights Reserved. Reproduction of any part of this website, including design and content, without written permission is strictly prohibited. Trade Marks and Trade Names contained and used in this Website are those of others, and are used in this Website in a descriptive sense to refer to the products of others. Use of this Web site constitutes acceptance of our User Agreement and Privacy Policy

TRADEMARK DISCLAIMER: Tradenames and Trademarks referred to within Yesterday's Tractor Co. products and within the Yesterday's Tractor Co. websites are the property of their respective trademark holders. None of these trademark holders are affiliated with Yesterday's Tractor Co., our products, or our website nor are we sponsored by them. John Deere and its logos are the registered trademarks of the John Deere Corporation. Agco, Agco Allis, White, Massey Ferguson and their logos are the registered trademarks of AGCO Corporation. Case, Case-IH, Farmall, International Harvester, New Holland and their logos are registered trademarks of CNH Global N.V.

Yesterday's Tractors - Antique Tractor Headquarters